Referenssit

ODL Hyvinvointikeskus – KC-KD peruskorjaus

ODL Hyvinvointikeskus – KC-KD peruskorjaus

VRJ Rakennus urakoi ODL:n rakennuksen saneerauksen ja muutoksen opetustoiminnan tiloiksi sekä Lääkärikeskuksen toimisto- ja vastaanottokäyttöön Oulussa.

VRJ Rakennus aloitti urakkansa Oulun Albertinkadulla elokuussa 2017, kun sitä ennen aloitettu erillinen purku-urakka oli vielä kesken. Rakenteet oli purettu kantavalle perusrungolle asti, josta rakentajamme lähtivät rakentamaan niitä takaisin.

Hanke käsitti betoni-/tiilirunkoisen rakennuksen saneerauksen ja muutoksen opetustoiminnan tiloiksi sekä Lääkärikeskuksen toimisto- ja vastaanottokäyttöön. Remontoitavaa lattiapinta-alaa oli kuudessa eri kerroksessa yhteensä noin 4200 m². Lisäksi rakennettiin vesikatolle sääsuojan sisällä uusi n. 200 neliön kokoinen IV-konehuone. Uutta vesikattoa rakennettiin 350 neliön verran. 

Haastavimmiksi työvaiheiksi osoittautuivat vesikaton asbestinpurkutyöt sekä töiden yhteensovittaminen ja aikatauluttaminen eri kerroksissa siten, että toisaalla pystyttiin purkamaan ja vaihtamaan ikkunat, toisaalla pumpputasoittamaan lattiapintoja ja kolmannessa paikassa korjaamaan ja rappaamaan seinäpintoja. Myös uudet teräsportaat, jotka nousivat ensimmäisestä kolmanteen kerrokseen, aiheuttivat oman haasteensa P1-puhtausluokituksen hallitsemiseen.

Opetustoiminnan tilat saatiin valmiiksi hyvissä ajoin ennen opetustoiminnan alkamista, joten irtokalusteiden ja AV-laitteiden asennukseenkin jäi hyvin aikaa ennen opiskelijoiden saapumista. Muuttuvien tarpeiden mukaan joustaviksi osoittautuneet tilat luovutettiin käyttöön, ja ne saivat runsaasti positiivista palautetta. 

Alkuperäisen aikataulun mukaisesti, myöhemmin valmistuneet lääkärikeskuksen toimisto- ja vastaanottokäyttöön tarkoitetut tilat luovutettiin myös ajallaan tilaajalle. 

 

Takaisin

Takaisin

Ota yhteyttä