Referenssit

Vuolteentori Tampere

Vuolteentori Tampere

Tampereella sijaitseva Vuolteentori palkittiin Vuoden 2018 Ympäristörakenteena.

Vuolteentori palkittiin Vuoden 2018 ympäristörakenteena 7.2.2019. Teollisen ja uuden Tampereen solmukohdassa sijaitsevan torin katsottiin yhdistävän onnistuneesti teollisen historian ja uuden toiminnan.

Rullaati rullaa 

Tampereen ydinkeskustan koskimaisemassa sijaitsevan Vuolteentorin eteläosan rakentaminen alkoi purkutöillä syyskuussa 2016. Se kunnostettiin viihtyisäksi aukioksi ja osaksi koskenvarren tärkeää jalankulkureittiä. Aukiolle luotiin viihtyisiä oleskelutiloja nurmipintojen, puistoistutusten ja terassialueen muusta alueesta erottavan tukimuurin avulla.

Palkintoraati totesi seuraavaa: "Torilla on otettu onnistuneesti huomioon oleskelun, jalankulun ja terassien tarpeet sekä ainutlaatuinen sijainti koskimaisemassa. Aukion kehräämöhistoriaan pohjautuva Rullaati rullaa -suunnitelman lankarullakuviointi toistuu koko kiveysalueen läpi. Muodoiltaan vaativan kiveyksen huolellinen toteutus on osoitus tekijöiden ammattitaidosta ja -ylpeydestä."

Kilpailussa myönnettiin kunniakirjat palkitun kohteen rakennuttajalle sekä suunnittelussa ja toteutuksessa keskeisimmin mukana olleille tahoille. Toteuttajana oli VRJ Länsi-Suomi Oy ja kivityöntekijänä Alain Ngassa VRJ Länsi Suomi Oy:stä. 

Lue lisää Alainista »

 

Takaisin

Takaisin

Ota yhteyttä.