Referenssit

Pyhän Birgitan puisto

Pyhän Birgitan puisto

Pyhän Birgitan puisto on osa Vuoden 2011 ympäristörakenteena palkittua Eiranrannan puistokokonaisuutta.

Helsingissä sijaitseva Pyhän Birgitan puisto on mainio esimerkki kestävästä ympäristörakentamisesta. Täyttöalueelle rakennettu puisto on osa Eiranrannan kolmen puiston kokonaisuutta. Siinä on käytetty hyväksi paikallisia luonnonmateriaaleja, kuten suuria maakiviä, jotka kestävät hyvin veden ja jäiden kulutusta. Aidoissa ja kaiteissa on käytetty kotimaista puumateriaalia, ja puiston kasvillisuudessa ovat läsnä meri ja luonnonmukaisuus. 

Rannan istutusalue rajoittuu raittiin ja rantamuuriin, jonka perustamistason alapuolisen massanvaihdon kaivannon tuentoineen ja ankkurointeineen VRJ Etelä-Suomi Oy toteutti. Veteen ja rantaan asetettiin teräsbetonielementtejä yhteensä noin 600 m³ ja paikallavalurakenteita samoin n. 600 m³. Urakkaan kuuluivat niin ikään graniittiverhoilut, raitit, järjestelmät, viherrakenteet, uimaranta sekä puistovarusteet. 

Pyhän Birgitan puiston mereltä katsottuna oikealla sijaitseva, niin ikään VRJ Etelä-Suomi Oy:n toteuttama Pyhiinvaeltajan puisto on palkittu Viheraluerakentajat ry:n järjestämässä kilpailussa sekä julkisen rakentamisen että kivirakentamisen sarjassa vuonna 2010.  

Takaisin

Takaisin

Ota yhteyttä.