Meille töihin

Työntekijätarinat

Olli Laakso

Työnjohtaja
VRJ Etelä-Suomi Oy

rakentaminen työntekijätarinat

APUMIEHESTÄ TYÖNJOHTAJAKSI

Olli Laakso tuli  tekemään apumiehen töitä VRJ:lle vuokrafirman kautta kesällä 2014. Seuraavan vuoden elokuussa hänet palkattiin VRJ:n kirjoille töihin ajatuksena alkaa kehittää häntä tekemään enemmän timpurin töitä. Talonrakentajaksi valmistunut Olli teki timpurin hommia vuosina 2015 ja 2016, minkä jälkeen hän siirtyi työnjohtajaksi.

- Nyt olen toiminut työnjohtajana linjasaneerauksissa kolme vuotta.

Kouluttautumista yrityksen sisällä

Ajatus kouluttautua työnjohtajaksi lähti tarpeesta saada firmaan uusia työnjohtajia nykyisistä työntekijöistä.

- Alkuperäinen ajatukseni oli hankkia ensin työkokemusta käytännön töistä, ja lähteä sen jälkeen jatko-opiskelemaan. Sittemmin koulutukseeni ovat kuuluneet toimialajohtaja Timo Erkkilän kanssa käydyt kehityskeskustelut sekä muilta työnjohtajilta ja työpäälliköiltä saadut neuvot.

Koulunpenkillä ja työssäoppimista

- Aloitin rakennustuotannon erikoisammattitutkintoon tähtäävän koulutuksen Vantaan TTS:llä (Työtehoseura) vuoden 2018 keväällä. Siihen kuului kaksiosaisia koulutuspäiviä muutaman kuukauden välein. Lisäksi meillä on ollut työnjohtajille järjestettyjä pienempiä koulutuksia linjasaneeraustyömaiden eri osa-alueista.

Ollin koulutus on koostunut enimmäkseen työssäoppimisesta ja firman sisäisestä koulutuksesta, johon on kuulunut mm. esimiesvalmennus. 

Monipuolinen ja mielekäs työ 

- Olen kokenut työnjohtajana oloni mielekkääksi: jokainen päivä on erilainen, ja tilanteet voivat muuttua hetkessä. Tykkään haastaa itseäni. Vastuu ei pelota, eikä sitä pitäisikään kai murehtia liikaa. Myös tietynlainen paine on vain hyvästä.

Ollin tavoitteena on riittävän työnjohtajakoulutuksen ja TTS:llä opiskeltavan tutkinnon suoritettuani voida toimia linjasaneeraustyömailla virallisesti vastaavana työnjohtajana ja mahdollisesti vielä edetä urallaan myöhemmin.

VRJ Akatemian koulutusohjelma on toiminut omalla kohdallani todella hyvin, olen voinut tuoda hyvin itse esille sitä, miten haluan edetä ja omalla osaamisellani ja oppimisellani olen voinut vaikuttaa paljon vastuun kasvamiseen. Suosittelen kouluttautumista ehdottomasti muillekin!

 

Takaisin

Ota yhteyttä.