Ajankohtaista

Ajankohtaista

Oulun kaupunki on päättänyt ulkoistaa katu- ja viheralueiden kunnossapitopalvelut sekä infra- ja puistorakentamisen VRJ:lle

Liikkeenluovutus Oulun kaupunki Tiedote

Maanantaina 27.5.2024 Oulun kaupunginhallitus on päättänyt kokouksessaan ulkoistaa Oulun Infra -liikelaitoksen katu- ja viheralueiden kunnossapitopalvelut sekä infra- ja puistorakentamisen VRJ Etelä-Suomi Oy:lle. Liikkeenluovutus pohjautuu Oulun kaupunginvaltuuston noin vuotta aiempaan tehtyyn päätökseen, jonka mukaan kaupungin omana työnä tekemä infrarakentaminen sekä katu- ja viheralueiden kunnossapito kilpailutetaan ulkoisilta markkinoilta.

Liikkeenluovutuksen voittajaksi valittiin eniten pisteitä saanut VRJ Etelä-Suomi Oy. Lopulliset tarjoukset jättäneet yritykset pisteytettiin hinnan, kunnossapidon laatulupausten, haltuunottosuunnitelman sekä siirtyvän henkilöstön työhyvinvoinnin ja -tyytyväisyyden varmistamisen perusteella. Liikkeenluovutuksen piirissä on noin 100 Oulun Infra -liikelaitoksen työntekijää.

VRJ Etelä-Suomi Oy:n pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Olavi Järvenpää kommentoi Oulun kaupunginhallituksen tuoretta päätöstä:

"Oulun kaupunki koki haltuunottosuunnitelman tärkeänä sekä liikkeenluovutuksen kokonaisuuden että sen onnistumisen kannalta. Panostamme jatkuvasti omiin toimintamalleihin ja suunnitelmiin, ja niiden avulla saamme yhteistyön uuden henkilöstön kanssa toimimaan. Toivotamme Oulun Infra -liikelaitoksen henkilökunnan lämpimästi tervetulleeksi meille töihin!".

Hankintamenettelynä käytettiin neuvottelumenettelyä, jossa hankintaan osallistuneiden kelpoisuusvaatimukset täyttäneiden yritysten kanssa neuvoteltiin hankinnan kohteesta sekä hankintasopimusten ja liikkeenluovutuksen ehdoista. Päätöksen mukaan liikkeenluovutuksessa tulee kiinnittää erityistä huomiota palvelun laatuun, laadun valvontaan sekä henkilöstön asemaan ja hyvinvointiin.

Oulun kaupunki arvosti VRJ:n halua varmistaa ja luoda edellytykset siirtyvän henkilöstön työskentelemiseen pitkään palveluksessaan Oulun talousalueella. VRJ:llä on keinot seurata jatkuvasti henkilöstön tilaa, työkykyä ja työhyvinvointia. Oulun kaupunki varmistaa sopimusehdoilla ja valvonnalla VRJ:n lupaaman henkilöstön asemaan ja hyvinvointiin liittyvän laadun.

"Tehdyssä haltuunottosuunnitelmassa kuvasimme pääosin jo olemassa olevia henkilöstö-ja työkykyjohtamisen prosesseja. Siksi niitä on meidän helppoa lähteä toteuttamaan käytännössä ja pystymme sitoutumaan niihin.", VRJ Etelä-Suomi Oy:n hallinto-ja kehitysjohtaja Tero Venäläinen kertoo.

Sopimukset astuvat voimaan 1. lokakuuta 2024 alkaen. Sovitun sopimuskauden kesto on viisi vuotta, jonka jälkeen sopimuksia on mahdollista jatkaa yhdellä kahden vuoden mittaisella optiokaudella, mikäli optiokauden käyttöönottoedellytykset täyttyvät.

VRJ Group on oululainen perheomisteinen konserni. Konsernin tytäryhtiö VRJ Etelä-Suomi Oy toimii valtakunnallisena rakentamisen ja kunnossapidon osaajana.

>>Oulun kaupungin tiedote luettavissa täällä 

Lisätiedot:

Olavi Järvenpää
VRJ Etelä-Suomi Oy, hallituksen puheenjohtaja
040 068 2428
olavi.jarvenpaa@vrj.fi

Tero Venäläinen
VRJ Etelä-Suomi Oy, hallituksen jäsen, hallinto-ja kehitysjohtaja
040 069 2429
tero.venalainen@vrj.fi

Tanja Jurvansuu
VRJ Etelä-Suomi Oy, yksikönpäällikkö, kunnossapito
050 473 8140
tanja.jurvansuu@vrj.fi

Takaisin

Ota yhteyttä.