Ajankohtaista

Ajankohtaista

Haaganpuron alajuoksun kunnostus valittiin vuoden rakennushankkeeksi Kuntatekniikan päivillä

haaganpuro helsinki Tiedote ympäristörakentaminen

VRJ Etelä-Suomi Oy kunnosti Haaganpuron alajuoksun Pikku Huopalahdessa villitaimenen nousun edellytyksien parantamiseksi. Helsingin kaupungin laatimaan urakkaan kuului Pikku Huopalahteen laskevan puron alajuoksun betonisilta sekä aiemman kalaportaikon purkaminen. Sen lisäksi uutta uomaa tehtiin 75 metrin matkalle ja vanhaan purouomaan toteutettiin viheraluetta.

Haaganpuron kunnostuksen yhteydessä myös ympäröivää Tilkanniityn puistoaluetta kunnostettiin. Uudet penkit, kiveykset, kasvillisuus sekä valaistus saivat päivityksen. Samoin puistoon saatiin uusia kulkureittejä ja rantamuuria päivitettiin. Toukokuussa 2024 Haaganpuron alajuoksun kunnostus valittiin vuoden rakennushankkeeksi Kuntatekniikan päivillä Rovaniemellä.

Palkintogaalassa hankkeen erinomaisuutta perusteltiin näin: 

  • Hanke on lähtöisin valtuustoaloitteesta.
  • Hankkeen aikana vanha betoninen pato purettiin ja rakennettiin alajuoksulle luonnonmukaisempi purouoma. Myös Tilkanniityn puistoalue sai uuden viihtyisän ilmeen.
  • Puron kalojen elinolosuhteet ovat parantuneet ja ainakin taimenten, kolmipiikin ja kuoreiden määrät ovat lisääntyneet merkittävästi.
  • Myös äänimaisema on muuttunut sekä monimuotoisuus ja viihtyisyys ovat lisääntyneet.

Kuva: Helsingin kaupunkiympäristö

Takaisin

Ota yhteyttä.