Referenssit

Uuden Ylioppilastalon A-portaan linjasaneeraus ja peruskorjaus 2017

Uuden Ylioppilastalon A-portaan linjasaneeraus ja peruskorjaus 2017

Uuden Ylioppilastalon A-portaan linjasaneeraus ja peruskorjaus 2017

Historiallisesti arvokkaan Uuden Ylioppilastalon A-portaan linjasaneerauksen ja peruskorjauksen pääurakoitsijaksi valittiin VRJ Rakennus. Uuden Ylioppilastalon A-porras on valtaosin opiskelijajärjestöjen käytössä ja muilta osin toimistotiloja. Rakennus on myös Museoviraston suojelukohde.  Hektisen käyttötarpeen vuoksi rakennustyöt päätettiin toteuttaa kumppanuus-mallilla, jolloin myös VRJ osallistui yhteistyössä suunnittelijoiden kanssa kohteen suunnittelutöihin.

Kohteen mittavat rakennustyöt suoritettiin kesällä 2017 touko-syyskuun välisenä aikana.  Remontissa suoritettiin perinteinen linjasaneeraus, jossa uusittiin kaikki märkätilat, vesijohdot sekä osittain viemärit ja sähköt. Perinteisen linjasaneerauksen lisäksi kohteessa uusittiin kerroksien ammattikeittiöt, peruskorjattiin rappukäytävä, uusittiin ikkunat sekä ovet ja saneerattiin 2. krs. toimistotilat kauttaaltaan yhteistyössä VRJ Keittiöiden kanssa. Lisäksi B-rapun puoleinen pihaluiska uusittiin VRJ:n maapuolen toimesta.

Jotta pystyttiin vastaamaan tilaajan toiveisiin, kohteen kiireisen aikataulun vuoksi rakennustyöt suoritettiin kahdessa vuorossa. Tärkeää remontissa oli myös huomioida katutason ravintoloiden esteetön toiminta rakennustöiden aikana.  Kaikki työt saatiin ajoissa valmiiksi ja luovutettua tyytyväiselle tilaajalle. Kohteen pääsuunnittelija Marjo Viita Sweco Oy:ltä oli tyytyväinen yhteistyöhön VRJ:n kanssa.

Takaisin

Takaisin

Ota yhteyttä