Meille töihin

Työntekijätarinoita

Alain Ngassa

Kivimies
VRJ Länsi-Suomi Oy

Kiveystyöt työntekijätarinat

Kamerunista alun perin kotoisin oleva Alain on 39-vuotias kivimies, joka on tullut Suomeen 12 vuotta sitten työn perässä, joista viimeiset kahdeksan vuotta hän on työskennellyt VRJ Group Oy:ssä, Tampereella. Englanti on toinen Alainin kotimaan virallisista kielistä, joten englanninkielentaito auttoi häntä asettumaan Suomeen ja etsimään töitä.

Ennen VRJ Groupille töihin tultuaan Alan työskenteli kivimiehenä useissa suomalaisissa yrityksissä. Hänen silloinen esimiehensä kumminkin suositteli Alainia VRJ Groupille, ja hän pääsi sujuvasti vaihtamaan työpaikkaansa. 

Ammatissaan hän toimii kivimiehenä ja pääasiassa työskentelee tietöiden parissa, mutta Alain myös asentaa katukiviä ja katulaattoja. Aikaisemmin hänen työkuvaansa liittyi yksityisasuntojen- ja rakennusten rakentaminen, mikä on antanut mahdollisuuden osallistua suurempiikin projekteihin. Nykyisin Alan työskentelee Murikassa, Tampereella, ja kertoo hänen työskentelymateriaaliensa koostuvan pääasiassa luonnonkivestä, graniitista, reunakivestä, nupukivestä, sekä muurikivestä. Hän myös tekee sivussa ”keikkaduunia”, eli käy tarvittaessa työskentelemässä viikon-pari sivuprojektien parissa, joten hänen työnkuvansa on hyvin vaihtuva.

Alain kertookin, että parasta hänen työssään ovat suuret projektit – tämä antaa mahdollisuuden kokonaisvaltaiseen työskentelyyn, mikä pitää Alainin työmotivaation korkealla. Työporukkaan kuuluu sekä suomalaisia että ulkomailta Suomeen muuttaneita työntekijöitä, ja työskentely työyhteisössä sujuu saumattomasti. Tulevaisuudessa Alain on miettinyt myös oman rakennusyrityksensä perustamista.

Takaisin

Ota yhteyttä