Meille töihin

Työntekijätarinat

Iida Tiainen

Vihertyöntekijä
VRJ Etelä-Suomi Oy

työntekijätarinat vihertyöntekijä

Koulutuksella lisää ammatillista osaamista

Kunnossapitotyöntekijä Iida Tiainen VRJ Etelä-Suomi Oy:n etelän yksiköstä opiskelee paraikaa oppisopimuksella viheraluemestariksi työnsä ohella.

- Lähdin koulutukseen, koska halusin kehittää ammatillista osaamistani. Etsin itse kyseisen koulutuksen ja kysyin esimieheltäni, saanko osallistua.

Esimies antoi ajatukselle vihreää valoa, sillä lisäkoulutus hyödyttää esimerkiksi juuri kunnossapidon yksikköä melko paljon, ja oppisopimuskoulutus on helppo tapa saada lisäkoulutusta.

Osaaminen osoitetaan näyttökokeissa

Iidan opinnot ovat siinä vaiheessa, että hän saa suoritetuksi maaliskuun puoliväliin mennessä kaikki 11 lähiopiskelupäivää Keudan opistolla Mäntsälässä. Keuda on Keski-Uudenmaan johtava nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjä.

- Minusta tulee viheraluemestari, ja jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, valmistun vajaa kahdessa vuodessa. Pohdimme yhdessä esimieheni kanssa, miten ja missä kohteissa suoritan näyttökokeet tänä vuonna työn ohessa.

Koulutuksen neljässä näyttökokeessa arvioidaan mm. työmaan johtamista ja valvomista sekä tarjouslaskentaa. Opiskelijan on osoitettava käytännön työn osaamisensa esimerkiksi työmaa- ja alueurakkaraporteissaan. 

Kohti omia urakoita

Iida on ehtinyt kouluttautua jo moneen ammattiin. Hän on suorittanut ylioppilaaksi valmistumisensa jälkeen media-assistentin, viherrakentaja-artesaanin ja teollisen puusepän tutkinnot. Viherala vei lopulta voiton.

- Rakastan olla ulkona töissä, kunhan vaatetus on kunnossa. Vihertöissä on selkeä alku, keskikohta ja loppu. Pienenkin homman valmiiksi saaminen tuo hyvää mieltä itselle ja asukkaille, ja työn jäljen näkee välittömästi.

Koulutusta on kestänyt vasta vähän aikaa, mutta Iidan toiveet ovat korkealla.

- Haasteena on saada jäsenneltyä esityskuntoon jo tiedossa olevat asiat ja taidot. Hyötynä tässä pitäisin itseni kehittämistä; aivot tarvitsevat uusia haasteita. Olisin mielissäni jostain uudesta omasta urakasta vihertyönjohtajana. Minulla on osaamista monelta alalta, ja oikealla tiimillä olisi mahdollisuus saada paljon irti tulevista urakoista.

VRJ tukee kouluttautumista

VRJ tukee työntekijöidensä kouluttautumista. VRJ Akatemia, yrityksen sisäinen koulutusjärjestelmä, on käytössä VRJ Rakennuksella sekä infra- ja ympäristörakentamisen toimialoilla.

Monet työntekijät suorittavat tutkintoja työnsä ohessa, työn ulkopuolella, jotkut ripeälläkin tahdilla aina lukio-opinnoista ylempiin tutkintoihin. Jos lisäopinnoista on oleellista hyötyä VRJ:lle, yritys voi osallistua kuluihin.

Iida suosittelee koulutusta muillekin.

- Kyllä ehdottomasti, jos ihmisellä on tunne, että hänellä olisi esimiehenä jotain annettavaa työmaille. Jos hommat saisi omasta mielestä tehtyä fiksummin ja sääntöjen mukaan, sovussa ja ajallaan. Jos sana ”ammattiylpeys” kuuluu sanavarastoon ja tulee toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa huolimatta siitä, mistä päin maailmaa he töihin tulevatkaan. 

Takaisin

Ota yhteyttä.